Guardamar

ZON, EINDELOZE STRANDEN EN NATUUR

 

Het stadje Guardamar is een idyllische badplaats in de regio Valencia (Provincie Allicante), bezaaid met langgerekte zandstranden, een wandelpromenade, een kasteelruïne, restaurantjes en vele gezellige winkels.  

 

De stranden Playa Centro of Playa La Roqueta zijn in trek bij veel inwoners en toeristen en ademen een echte ambiance uit.  Playa del Moncayo of Playa de Los Tusales, aan de monding van de Segura, zijn dan iets meer geschikt voor wie een rustige strandvakantie verkiest.

 

Het 800 hectare groot pijnbomenbos van Guardamar  is verdeeld in twee parken: Park Alfonso XIII en Park Reina Sofía, tussen het stadscentrum en de stranden van Babylon en Viveros. 

 

Cultuur opsnuiven kan hier ook ... breng zeker een bezoek aan de overblijfselen van het oude kasteel uit de XIII eeuw en geniet onderweg van het prachtig uitzicht op de omgeving van Guardamar.  Ben je hier in de zomer, houd dan zeker de cultuurkalender in het oog want enkele sfeervolle festiviteiten worden hier jaarlijks georganiseerd.

 

De wekelijkse markt in het centrum op woensdag en de avondmarkt die elke avond georganiseerd wordt langs de weg tussen het Park Alfonso XIII en Park Reina Sofía zijn een ware trekpleister!  Elke zondag is er bovendien de bekende en gezellige weekmarkt in Campo de Guardamar, tussen de landbouw- , sinaasappel- en citroenboomgaarden. 

 

Vanuit Casa Oasis kan je het centrum van Guardamar in enkele minuutjes bereiken met de wagen.  In Torrevieja sta je op tien minuten tijd en in minder dan een half uur rijd je  Alicante of Elche binnen.